Espanyol redt alsnog eer van Barcelona: eerste nederlaag voor Real Madrid

3 oktober om 18:05

Espanyol heeft zondagmiddag de tweede Barcelonees-Madrileense clash van het weekend gewonnen. Eén dag nadat FC Barcelona het aflegde tegen Atlético Madrid, liep Real Madrid tegen de promovendus uit Barcelona tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan.

De ban werd in Cornellà-El Prat na een kwartier spelen gebroken, door uitgerekend Raúl de Tomás. De geboren Madrileen, die de gehele jeugdopleiding van De Koninklijke doorliep, dook precies op tijd bij de eerste paal op en tikte een voorzet van Adri Embarba binnen: 1-0.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Espanyol

  • logo

    Real Oviedo

De koploper van Spanje kon daar totaal niets tegenoverstellen en moest na een uur spelen nog een tegentreffer slikken. Voormalig FC Barcelona-speler Aleix Vidal rende door de Koninklijke linies, stond opeens voor Thibaut Courtois en hielp Espanyol aan een 2-0 voorsprong. De 3-0 leek vervolgens dichterbij dan de 2-1, maar Karim Benzema gaf twintig minuten voor tijd toch een teken van leven. De aanvoerder omspeelde een aantal tegenstanders en tekende met een strak schot voor de aansluitingstreffer.

Real Madrid ging in de slotfase nog op jacht naar een gelijkmaker en dacht die heel even te vinden: Eden Hazard schoot raak, maar zijn treffer werd afgekeurd. Het bleef bij 2-1, waardoor Real Madrid voorlopig samen met stadgenoot Atlético aan kop blijf staan. Real Sociedad en Sevilla kunnen echter nog passeren, als ze zondagavond winnen van respectievelijk Getafe en Granada.