Til: 'Alsof ik één helft heb gespeeld, na rust bijna alleen maar stilgestaan'

Til: 'Alsof ik één helft heb gespeeld, na rust bijna alleen maar stilgestaan'

03-10-2021 20:00
100

Guus Til stond na Vitesse-Feyenoord geïrriteerd voor de microfoon van ESPN. De Rotterdammers gingen met 2-1 onderuit in Arnhem, na een verhitte wedstrijd die met bijna een kwartier (!) verlengd moest worden.

Met name in de tweede helft lag het spel vrijwel voortdurend stil. "Ik heb het gevoel alsof ik één helft heb gespeeld, in de tweede helft heb ik bijna alleen maar stilgestaan", aldus de chagrijnige Eredivisie-topscorer – zondag in Arnhem goed voor zijn zesde van het seizoen – in gesprek met ESPN. Til hekelde het tijdrekken van Vitesse. "Heel frustrerend, ja. Dat zie je toch, lijkt me?"

Feyenoord reageerde echter ook niet handig, vond Til. "Op een gegeven moment leidden we zelf een opstootje in, dat ik ook denk: ja, we staan achter... Dan gaat het weer lang duren", aldus de aanvallende middenvelder. "We komen heel snel achter (zowel in de eerste als de tweede helft, red.) en dan moet je eigenlijk vechten tegen gasten die zoveel mogelijk tijd willen winnen. Wat hun goed recht is en wat logisch is. Maar dan hebben we gevochten om die 1-1 te maken, een heel plan voor de tweede helft gemaakt en dan gebeurt ons precies hetzelfde."