Hake wint duel van vriend Ten Hag: 'Erik vindt me een vervelend mannetje'

Hake wint duel van vriend Ten Hag: 'Erik vindt me een vervelend mannetje'

04-10-2021 08:28
57

FC Utrecht-trainer René Hake stond zondagmiddag tegenover oude bekend en vriend Ajax-trainer Erik ten Hag. De twee oefenmeesters kennen elkaar door en door, wat de wedstrijden tussen Ajax en FC Utrecht interessante schaakspellen maakt.

Zondag trok Hake aan het langste eind, door een doelpunt van Django Warmerdam. "Erik vindt me een vervelend mannetje", wordt de oefenmeester van FC Utrecht grappend geciteerd door De Telegraaf. Hake zag zijn ploeg winnen, doordat Ajax vergat om af te ronden. "We kwamen een aantal keren goed weg, laat dat duidelijk zijn."

Desondanks is Hake trots op de uitvoering van het strijdplan. "We speelden vol overgave en de samenwerking was goed, waardoor we veel schoten konden blokken en weinig doelpogingen toelieten. De onderlinge afstanden waren goed."

Niet alleen Ajax, maar ook Feyenoord werd verslagen door de Domstedelingen. "Dan laat je zien dat je tegen die ploegen heel goed kunt zijn", aldus Hake, die Quinten Timber tegen zijn oude club op de bank liet starten. "Of dat moeilijk is? Ja en nee. Ik snap de emotie die erbij hoort: spelen tegen zijn broer, tegen Ajax. Maar ik moet ook naar het team kijken en per wedstrijd bepalen wat er nodig is."