Mbappé wilde vertrekken: 'Dan kon de club een transfersom aan me overhouden'

4 oktober om 12:28

Kylian Mbappé wilde afgelopen zomer vertrekken bij Paris Saint-Germain. Dat heeft de Franse aanvaller zelf uit de doeken gedaan in een interview. Hij hoopte zo nog het nodige geld op te leveren voor de Parijse club.

Jérome Rothen, voormalig profvoetballer, ondervroeg Mbappé over van alles en nog wat en zijn vertrekwens bij PSG kwam ook aan de orde. “Ik heb inderdaad gevraagd om te vertrekken, want vanaf het moment dat ik niet wilde verlengen hoopte ik dat de club nog een transfersom aan me over zou houden”, vertelt hij in een uitzending van RMC Sport. “Daarmee konden ze een vervanger met kwaliteit halen.”

Dat de rappe Fransman in Parijs moest blijven, is geen probleem. Dat was ook onderdeel van de gesprekken, zo geeft hij aan. “Deze club heeft me veel gebracht, ik ben altijd gelukkig geweest en dat ben ik nog steeds. Ik heb het vroeg genoeg aangekondigd voor de club en wilde daar als volwassenen over praten. Ik heb ook gezegd dat ik zou blijven als ze niet wilden dat ik weg zou gaan. Dat heb ik dus gerespecteerd.”

De uitspraken van Mbappé lijken erop te duiden dat contractverlenging bij PSG ver weg is. Volgende zomer zou Real Madrid dus transfervrij toe kunnen slaan.