Ook RKC reageert op matchfixingzaak: 'NOS bracht ons halfjaar geleden op hoogte'

4 oktober om 13:10

Ook RKC Waalwijk heeft gereageerd op het vermeende matchfixingschandaal bij het treffen tussen Jong Roda JC en Jong RKC in 2019. De club is naar eigen zeggen een halfjaar geleden al op de hoogte gesteld door de NOS over de zaak.

In de podcast Gefixt sprak de NOS met een zelfverklaarde fixer, die beweert dat hij meerdere duels uit de beloftencompetitie heeft gemanipuleerd. Jong Roda-Jong RKC is één van die wedstrijden. Vijf spelers van de uitploeg zouden zijn omgekocht, voor 1500 euro per persoon. Zij zouden opzettelijk hebben verloren.

'RKC Waalwijk is 6 maanden geleden door de NOS op de hoogte gebracht van de inhoud van de Podcast en heeft direct daarna melding gemaakt bij de KNVB', schrijft RKC naar aanleiding van dat nieuws op haar website. 'Tevens heeft de club direct zelf onderzoek gedaan, beelden bekeken en uiteraard deze beelden beschikbaar gesteld voor verder onderzoek.'

Volgens RKC geeft Gefixt nieuwe inzichten voor de voetballerij. 'De podcast toont (nogmaals) aan hoe gevoelig het voetbal kan zijn voor benaderingen door criminelen om wedstrijden te fixen. Met deze nieuwe inzichten kunnen politie, OM en overheid vervolgstappen bepalen', stellen de Brabanders. 'De KNVB en RKC Waalwijk willen uiteraard graag helpen waar mogelijk en hopen dat de autoriteiten, met al hun opsporingsmogelijkheden verder onderzoek doen naar dit dossier.'

Eerder op maandag reageerde Roda al op de matchfixingzaak. De Limburgers waren naar eigen zeggen niet op de hoogte van het onderzoek. Roda deed ook afstand van 'deze geluiden'.