Streep door rekening voor Noorwegen: Haaland haakt af voor zware kwalificatieduels

4 oktober om 14:17

Noorwegen zal het in de komende interlandperiode zonder superster Erling Haaland moeten doen. De 21-jarige spits heeft nog te veel last van een blessure. Noorwegen speelt de komende week WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Montenegro.

Haaland stond de afgelopen weken langs de kant met een spierblessure. Bij Noorwegen hoopte men dat de doelpuntenmaker net op tijd fit zou zijn voor de interlandperiode. Op Twitter stelt Haaland echter dat hij niet in actie kan komen voor zijn land in de komende week. 'Hallo mensen, sorry dat ik niet op tijd fit ben voor de interlands', schrijft hij. 'Ik wilde graag meespelen. Veel succes in ieder geval, Noorwegen.'

De afwezigheid van Haaland is een flinke streep door de rekening voor de Noren. In de WK-kwalificatie staan namelijk zware ontmoetingen met Turkije en Montenegro op het programma.

Momenteel staat de ploeg van bondscoach Ståle Solbakken tweede in WK-kwalificatiepoule G. Het Nederlands elftal heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo dan Noorwegen. Oranje speelt in de komende interlandperiode tegen Letland en Gibraltar.