Berghuis eerste keus op rechtsbuiten: 'Hij mag God op zijn blote knieën bedanken'

4 oktober om 17:58
Laatste update: 4 oktober om 18:05

Steven Berghuis lijkt de eerste keus te zijn op rechtsbuiten in het Nederlands elftal. Volgens Louis van Gaal maakt het hem niks uit dat hij op een andere positie staat dan dat hij de laatste weken gewend is bij Ajax.

De voorbije weken maakt de Ajacied indruk op 'tien'. Het is Van Gaal niet onopgemerkt gebleven dat Berghuis het daarvoor moest doen met invalbeurten. "Daarvoor heeft hij helemaal niet gespeeld, dus hij mag God op de blote knieën danken dat ik hem in het Nederlands elftal drie keer heb laten staan", merkt hij op tijdens de persconferentie van maandag.

Van Gaal weet dat het Berghuis niet uitmaakt dat hij in Oranje weer aan de zijkant geposteerd wordt. Op debutant Noa Lang na is Berghuis de enige die de rechterspitspositie kan invullen, vindt de bondscoach. "Ik moet van Valentijn Driessen 1-4-3-3 spelen, dus dan moet ik wel een rechterspits hebben. Die heb ik anders niet."

Het is een van de redenen dat Lang zijn opwachting maakt in de definitieve selectie van Van Gaal. Afgelopen weekend kreeg Lang nog kritiek van zijn trainer, naar het schijnt omdat hij met randzaken bezig was. "Dat moet hij bij mij niet doen", benadrukt de geboren Amsterdammer. "Ik verwacht dat hij naar mij toe komt. Hij leest het morgen in de media, dus ik denk dat hij wel komt, ja", besluit Van Gaal.