TV3: Laporta deelde Koeman-ontslag met journalisten, reddingsactie van Cruijff

5 oktober om 15:15
Laatste update: 5 oktober om 15:15

Niet voorzitter Joan Laporta, maar Jordi Cruijff is verantwoordelijk voor het aanblijven van Ronald Koeman als hoofdtrainer van FC Barcelona. Laporta was wel degelijk van plan om Koeman te ontslaan, maar werd door Cruijff op andere gedachten gebracht.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare TV3, dat dicht op het vuur zit bij Barcelona. Laporta hakte na de wedstrijd tegen Benfica de knoop door en wilde Koeman opzij zetten. Volgens TV3 heeft Laporta dat gezegd tegen een groepje journalisten bij de Aldo Rovira Trophy Awards, een prijs die door Futbol Club Barcelona wordt uitgereikt aan de beste speler van het seizoen (Pedri). Koeman kreeg dat nieuws tot zich, maar niet van Laporta zelf. 

Vandaar dat de persconferentie die Koeman na het duel met Atlético Madrid (2-0 verlies) gaf als een afscheid klonk: de Nederlander ging er daadwerkelijk vanuit dat hij ontslagen zou worden. Op advies van Cruijff, die zich bij Barcelona met technische zaken bemoeit, voerde Laporta twee gesprekken met Koeman over diens toekomst. Daarop is besloten om met elkaar door te gaan.

Naar verluidt sprak Cruijff op vrijdag met Laporta en adviseerde hij hem om Koeman niet te ontslaan en juist met hem in gesprek te gaan. Hij drukte de voorzitter op het hart dat het haast wel beter moet gaan als geblesseerde spelers als Sergio Agüero en Ousmane Dembélé terug zijn en Ansu Fati weer volledig inzetbaar is. Zondag kwam Laporta met een totaal ander verhaal dan wat hij 48 uur daarvoor aan journalisten had verteld.

Laporta sprak zondag steun uit richting Koeman, maar dat wordt in Spanje gezien als schijnsteun. Het contract van Koeman bij Barcelona loopt aan het einde van dit seizoen af.