Koeman knipoogt naar Van Gaal en lijkt klaar: 'Laporta was er blijkbaar'

1 oktober 2021 om 13:19

De geplaagde Ronald Koeman heeft vrijdag vooruitgeblikt op misschien wel zijn laatste wedstrijd als FC Barcelona-trainer. Volgens Spaanse media is zijn lot al bezegeld: Koeman heeft het nieuws ook meegekregen.

De positie van Koeman staat al wekenlang ter discussie en zou na de 3-0 nederlaag bij Benfica helemaal onhoudbaar zijn geworden. Op papier is hij zaterdag nog de hoofdtrainer tijdens de wedstrijd tegen Atlético Madrid – die hij overigens sowieso al mist vanwege een schorsing – maar daarna is het hoogstwaarschijnlijk einde verhaal, claimen meerdere Spaanse kranten. "Yo me quedo, ik blijf", knipoogt Koeman vrijdag naar de beruchte 'yo me voy'-persconferentie van voorganger Louis van Gaal.

Dat er openlijk over zijn toekomst werd gesproken, is voor hem echter geen nieuws. "Ik heb niets van de club gehoord, maar ik weet dat het een en ander is uitgelekt. En ik heb vernomen dat de president (Joan Laporta, red.) hier was", aldus de openhartige Koeman. "Er zal vast wel een kern van waarheid in alle verhalen zitten. Maar ik heb hem nog niet persoonlijk gesproken."

Koeman wilde verder niet direct ingaan op vragen over zijn persoonlijke band met Laporta, maar benoemde wel kort de hoogte- en dieptepunten uit zijn tijd als Barcelona-trainer. "Met zo'n vraag lijkt het wel alsof ik al weg ben... Het hoogtepunt was mijn contractondertekening en het dieptepunt was het vertrek van Messi", aldus Koeman. "Ik word er moe van dat ik mezelf constant moet verdedigen. Het heeft geen zin, iedereen weet in welke situatie de club zit. Ik zou me ooit op een dag graag uit willen spreken, zeggen hoe ik er écht over denk."