Martínez raadselachtig over FC Barcelona: 'Je weet nooit wat de morgen brengt'

Martínez raadselachtig over FC Barcelona: 'Je weet nooit wat de morgen brengt'

01-10-2021 12:30
42

Roberto Martínez wordt al enige tijd genoemd als mogelijke opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De bondscoach van de Belgische nationale ploeg ontkent alle geruchten, maar stelt tegelijkertijd dat het raar kan lopen in het voetbal. 

"Er speelt helemaal niets. Er zijn ook geen contacten", benadrukt Martínez tegenover Het Laatste Nieuws. De Spanjaard heeft naar eigen zeggen zowel Joan Laporta als Jordi Cruijff nog niet gesproken. "De basis van mijn vriendschap met Jordi is dat wij privé van het professionele scheiden. Ik heb Jordi op geen enkel moment gevraagd wat mijn situatie is in Barcelona. Ik geloof ook niet dat hij de rol heeft om een eventuele nieuwe trainer aan te stellen."

Tegelijkertijd plaatst Martínez een kanttekening. "In het voetbal weet je nooit wat morgen brengt. Ik sta elke ochtend op alsof ik voor België werk tot de laatste dag van mijn contract, maar ik besef dat veel omstandigheden onderweg kunnen gebeuren."

Martínez staat met België voor een zwaar programma. Op 7 oktober begint voor de Belgen de interlandperiode met de krachtmeting tegen Frankrijk. Zes dagen later ontvangen De Rode Duivels Estland in eigen huis.