UEFA stelt onderzoek in naar 'oerwoudgeluiden' van Tsjechische kinderen

5 oktober om 21:49

De UEFA gaat een onderzoek instellen naar vermeend racisme tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Sparta Praag en Rangers. Glen Kamara (foto boven), middenvelder van de Schotten, zou het slachtoffer zijn geworden van oerwoudgeluiden van kinderen.

Op de website laat de UEFA in een statement weten dat er een onderzoek is ingesteld om mogelijke discriminerende incidenten tijdens het treffen tussen Sparta Praag en Rangers te onderzoeken. Een deadline voor het onderzoek wordt niet bekend gemaakt en de Europese voetbalbond benadrukt dat het ‘op termijn’ met meer informatie zal komen.

Saillant genoeg zou het stadion van de Tsjechen al gesloten blijven vanwege een eerdere racisme-rel. Aurélien Tchouaméni, back van AS Monaco, werd vorig seizoen het slachtoffer van racistische leuzen in Praag en dus was de UEFA van plan om Sparta in een leeg stadion tegen Rangers te laten spelen. Er werd echter toch besloten om tienduizend schoolkinderen toe te laten.

Die zaten samen met hun begeleiders op de tribune en zouden oerwoudgeluiden hebben gemaakt richting Kamara. Sparta bestrijdt dat ten zeerste en haalde in een eerder statement al hard uit. “Ongelofelijk dat we na de wedstrijd moeten lezen hoe onschuldige kinderen worden aangevallen. Hou op ze te beschuldigen van racisme!”