El Khayati verkoopt zichzelf: 'Geef maar aan dat financiën niet belangrijk zijn'

5 oktober om 22:50

Nasser El Khayati heeft nog geen nieuwe club en ook vanuit de Eredivisie is er geen belangstelling. De 32-jarige spelmaker zelf zegt voor alles open te staan en geeft weinig om het financiële plaatje.

El Khayati is te gast tijdens Voetbalpraat op ESPN en geeft daar aan dat hij nog altijd zoekende is. “Er zijn nog geen clubs geweest die zich concreet gemeld hebben. Er zijn wel tussenpersonen geweest die mij hebben gemeld en dan praat ik met degenen die met mooie voorstellen komen. Zij vragen mij wel eens of ik ergens voor open sta.”

Clubs hoeven zich geen zorgen te maken dat de middenvelder een exorbitant hoog salaris verwacht. “Ik zeg tegen die mensen dat ze tegenover de Nederlandse clubs aan kunnen geven dat financiën niet heel belangrijk voor me is. Het ergste is om lang zonder club te blijven. Ik ben superfit en train dagelijks twee keer. Natuurlijk ben ik 32, maar ik ben laat doorgebroken. Ik kan nog wel even door.”

Na anderhalf seizoen bij Qatar SC keerde El Khayati afgelopen februari terug bij ADO Den Haag, waar hij niet kon voorkomen dat de club degradeerde. Daarop vertrok hij transfervrij. Eerder speelde hij ook voor clubs als Burton Albion en Queens Park Rangers.