Marokkaanse bondscoach negeert Ziyech en Mazraoui: 'Zal hem de kop kosten'

6 oktober om 06:56

Khalid Sinouh heeft weinig begrip voor de Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic, die geen beroep doet op Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. De spelmaker van Chelsea wordt een gebrek aan discipline verweten, terwijl de Ajax-back gelogen zou hebben over zijn fitheid.

Sinouh heeft zijn bedenkingen bij die lezing. "Ziyech heeft bij zijn clubs nooit problemen gehad met zijn inzet tijdens trainingen of wedstrijden", zegt hij in De Telegraaf. "En over Mazraoui hoor je al helemaal nooit iets. We wisten in Nederland dat hij lange tijd oogklachten had en daardoor uit de roulatie was bij Ajax. Het is daarom een raar verhaal dat hij geweigerd zou hebben voor Marokko."

Volgens de oud-speler van RKC Waalwijk, AZ en PSV staat Halilhodzic onder druk in Marokko. "Niet gek als je twee van je beste spelers thuislaat, om redenen die veel mensen niet geloven. Dat is vragen om problemen", aldus Sinouh. "Ik denk dat dit met ego te maken heeft. Het Bosnische volk is net als het Marokkaanse erg trots. Ziyech is dat ook, die spreekt zich uit."

Sinouh, zelf viervoudig international, vindt dat de keuzeheer zich moet aanpassen aan de karakters en kwaliteiten van zijn spelers. Voorganger Hervé Renard zette ook zijn trots opzij en verzoende zich met Ziyech. "Ik zie Halilhodzic dat niet doen. Dat zal hem uiteindelijk de kop kosten."

Binnen de Marokkaanse bond neemt de onvrede al toe. "Ik heb vernomen dat de bondsvoorzitter al heeft gepolst of Halilhodzic zou willen vertrekken", weet Sinouh. "Maar dat heeft hij geweigerd."