'Groot fan' Kraay: 'Niet de vorm van een international, hij speelt heel raar'

'Groot fan' Kraay: 'Niet de vorm van een international, hij speelt heel raar'

Gepubliceerd: woensdag 6 oktober 2021 om 07:52wo 06-10-2021 om 07:52

Tyrell Malacia maakt momenteel niet zijn beste periode door, oordeelt Hans Kraay. De ESPN-analist vindt de 22-jarige linksback van Feyenoord aanmerkelijk minder presteren sinds zijn debuut voor het Nederlands elftal.

"Ik ben een enorme fan van Malacia. Ik zat er echt op te hopen dat hij geselecteerd zou worden en dat is gebeurd", vertelt Kraay bij Voetbalpraat. "Maar vanaf het moment dat hij geselecteerd is, heeft hij niet de vorm van een international. Vanaf het duel met FC Utrecht (3-1 nederlaag op 29 augustus, red.) speelt hij zoveel ballen breed terug in de drukte. Hij is constant weg, ik vind hem heel raar spelen."

"Zoveel breed, zoveel terug, terwijl hij gewoon goed kan opendraaien, een nummer tien kan inspelen en door kan bewegen", vervolgt Kraay. "Hij raakt nu ballen kwijt aan de achterlijn. Ik vind Malacia op dit moment een beetje warrig. Ik ben groot fan, maar hij heeft het op dit moment even niet." De vleugelverdediger maakt deel uit van de Oranje-selectie voor de WK-kwalificatieduels met Letland en Gibraltar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie zie jij liever: Wijndal of Malacia?

Wijndal
42%
Malacia
43%
Ik vind ze gelijkwaardig
15%
(2482 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws