'Fans van Ajax vinden het leuk, maar je wil door iets anders herinnerd worden'

'Fans van Ajax vinden het leuk, maar je wil door iets anders herinnerd worden'

Gepubliceerd: woensdag 6 oktober 2021 om 14:35wo 06-10-2021 om 14:35

Jurgen Ekkelenkamp verruilde Ajax afgelopen zomer voor Hertha BSC, maar de keuze had ook zomaar op FC Twente kunnen vallen. De 21-jarige middenvelder ging zelfs al uit van een overstap naar de Tukkers. "Eigenlijk wel."

Naast Hertha toonden FC Twente en Club Brugge belangstelling voor Ekkelenkamp. "Ik had verhuurd kunnen worden aan Twente. Ik heb ook een paar gesprekken gehad met Ron Jans", zegt hij tegen de NOS. "Dat was misschien wel de beste keuze geweest, maar achteraf is het altijd makkelijk praten. Ik moest voor 'verhuur' wel bij Ajax verlengen, dus die keuze was eigenlijk niet aan de orde."

Ekkelenkamp verliet de Amsterdammers uiteindelijk voor de Bundesliga-club. Onder de Ajax-fans zal hij voor altijd bekend staan als de Ronaldo-gooier, nadat hij de Portugese ster in het Champions League-duel met Juventus naar de grond werkte. "Ik heb best snel daarna in interviews gezegd dat het wel genoeg was geweest. Maar ja, mensen blijven dat toch altijd herinneren. Fans vinden het leuk, maar natuurlijk wil je door iets anders herinnerd worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws