Sparta neemt afscheid van clubicoon door slechte band met Van Stee

7 oktober om 08:20

Sparta heeft afscheid genomen van Dolf Roks. De clubicoon moet het veld ruimen omdat hij geen goede relatie had met technisch directeur Henk van Stee.

Meerdere media meldden het vertrek van Roks, die dat nieuws woensdag te horen kreeg. Sparta zal het nieuws donderdag bevestigen. Roks (58) was dit seizoen zowel hoofd jeugdopleidingen als trainer van Sparta O18. Hij kwam in 1986 in dienst bij Sparta.

Het ontslag van Roks is niet verrassend. Hij kreeg regelmatig kritiek van Van Stee omdat het niveau van de zelfopgeleide spelers te laag zou zijn. "Ik vind dat tachtig procent van de spelers die verkocht wordt door ons, vanuit onze opleiding moet komen. Dát is ons bestaansrecht. We steken tenslotte niet voor niets zoveel geld in de opleiding. De laatste jaren zijn te weinig spelers doorgebroken."

"Emanuel Emegha is de enige in het afgelopen seizoen, voor zover je bij hem van een doorbraak kunt spreken dan. We zullen agressiever gaan scouten en veeleisender worden richting jeugdspelers. Anders kun je net zo goed stoppen met opleiden", zei Van Stee in het Algemeen Dagblad.

Jeroen Rijsdijk zou de opvolger moeten worden van Roks. Rijsdijk was van 2018 tot 2020 hoofdtrainer van Jong Sparta.