The Guardian zet talenten van Ajax, PSV en AZ in zonnetje met uitverkiezing

7 oktober om 17:03
Laatste update: 7 oktober om 18:13

Ajax, PSV en AZ zijn vertegenwoordigd in de Next Generation-lijst van The Guardian. Daarin zet de Engelse krant de grootste talenten die in 2004 zijn geboren op een rij. Jeppe Kjaer, Kristian Hlynsson (allebei Ajax), Livano Comenencia (PSV) en Ernest Poku (AZ) zijn de geselecteerde Eredivisie-spelers.

De lijst van The Guardian kent geen rangschikking. Kjaer en Hlynsson (foto boven) spelen allebei nog in de jeugd bij Ajax. Laatstgenoemde kwam al een aantal keer uit voor Jong Ajax, terwijl Kjaer al zijn duels afwerkt in het Onder 18-elftal van de Amsterdammers. 

Comenencia, die PSV vertegenwoordigt in de lijst, maakte dit seizoen zijn Keuken Kampioen Divisie-debuut. De nog maar zeventienjarige rechtsback zat nog niet bij de selectie van de PSV-hoofdmacht. Poku heeft van de genoemde Eredivisie-spelers het meest bereikt in zijn nog prille loopbaan. Dit seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste van AZ. De teller staat nu op vijf officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Poku was nog niet goed voor een goal of assist.

Verder staan onder meer Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Gavi (FC Barcelona), en Hugo Félix (Benfica, het broertje van Atlético Madrid-aanvaller João Felix) ook op de lijst.