Van Gaal zoekt 'hele aardbol' af: 'Promes is de enige die daar nu ook kan spelen'

Van Gaal zoekt 'hele aardbol' af: 'Promes is de enige die daar nu ook kan spelen'

07-10-2021 21:18
102

Bondscoach Louis van Gaal zoekt 'de hele wereld' af naar rechtsbuitens die hij kan opstellen bij Oranje. De geboren Amsterdammer klaagde al vaker over de weinige opties die hij heeft op die positie.

Van Gaal vindt dat Steven Berghuis de enige speler in zijn selectie is die goed als rechtsbuiten kan spelen. De momenteel geblesseerde Steven Bergwijn speelde onder Ronald Koeman echter ook op die plek. Waarom wordt hij niet als optie genoemd? "Omdat hij zichzelf daar niet ziet spelen", antwoordt Van Gaal op de persconferentie. "Ik praat met spelers en het bleek dat hij daar niet wil spelen."

"Op dit moment heb ik maar één rechterspits", stelt Van Gaal, waarmee hij doelt op Berghuis. "Ik zoek de hele wereld af naar een rechtsbuiten. Quincy Promes is in mijn ogen de enige die daar ook zou kunnen spelen op dit moment."

Van Gaal stelde op de vorige persconferentie echter dat Promes voorlopig niet op een Oranje-uitnodiging hoeft te rekenen. Dat heeft te maken met zijn mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij.