Courtois neemt geen blad voor de mond: "Weet zelfs niet waarom we die nog spelen"

8 oktober om 09:36

België speelt zondagmiddag om de bronzen Nations League-medaille tegen Italië, maar Thibaut Courtois lijkt niet veel trek te hebben in de troostfinale. De doelman leek zich met De Rode Duivels op te kunnen maken voor de eindstrijd tegen Spanje, maar België gaf donderdagavond een 2-0 voorsprong tegen Frankrijk uit handen.

De regerend wereldkampioen boog na een uur spelen zijn achterstand om in een gelijke stand, waarna Theo Hernández in de laatste minuut zelfs nog de winnende aantekende. "Ik ben ontgoocheld, gefrustreerd, alles. Als je 2-0 voorstaat, mag je dat normaal nooit meer weggeven, maar dat deden we wel", foeterde de keeper van Real Madrid na afloop, geciteerd door De Standaard.

Zondagmiddag om 15.00 mogen de Belgen zich opnieuw melden in Turijn, waar tegen Italië gestreden zal worden om de derde plek van de Nations League-eindronde. "We gaan die spelen voor niets. Derde of vierde in de Nations League, daar ligt niemand van wakker", aldus de uitgesproken Courtois. "Die match dient nergens toe. Ik weet zelfs niet waarom we die nog spelen. Het is een oefenwedstrijdje."

Frankrijk en Spanje spelen zondagavond om 20.45 uur in Milaan voor de hoofdprijs. De winnaar van die wedstrijd volgt Portugal op als Nations League-kampioen.