Benzema toont compassie: 'Ik wilde dat Kylian deze strafschop zou nemen'

Benzema toont compassie: 'Ik wilde dat Kylian deze strafschop zou nemen'

09-10-2021 13:23 Laatste update: 15:21
Ligue 1 30 Reacties

Kylian Mbappé tekende in de halve finale van de Nations League via de strafschopstip voor de gelijkmaker. Karim Benzema staat bij Frankrijk ook op het penaltylijstje, maar de spits stond erop dat Mbappé de penalty zou nemen.

De aanvaller van Paris Saint-Germain kreeg tijdens het afgelopen EK bijna heel het land over zich heen, na zijn cruciale misser in de penaltyreeks tegen Zwitserland. Volgens Benzema was dit de kans voor Mbappé om het verleden achter zich te laten. "We zijn allebei spelers die penalty's willen nemen, maar ik wilde dat Kylian deze strafschop zou nemen. Ik wilde echt dat hij zou scoren", erkent hij barmhartig tegenover de Franse televisiezender M6.

Mbappé beschaamde het vertrouwen van Benzema niet en liet Thibaut Courtois kansloos. "Kylian heeft met zijn penalty alles wat er op het EK is gebeurd nu weggepoetst. Ik probeer mijn teamgenoten altijd te helpen waar ik kan", stelt Benzema, die na jaren afwezigheid zijn draai bij Les Bleus weer heeft gevonden.

Benzema is bij zowel de nationale ploeg als bij Real Madrid in vorm, wat hem een plek opleverde op de shortlist van de Ballon d'Or. "Ik droom er al van kinds af aan van de Ballon d'Or te winnen. Het is waar dat het team het belangrijkste is, maar wanneer je je team helpt door goed te spelen en doelpunten te maken, dan mag je denken aan de Ballon d'Or", besluit de spits.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s