Geen Conference League, maar Helmond Sport: 'Lijkt achterlijk, goed nagedacht'

9 oktober om 16:20

Robin van der Meer had het avontuur aan kunnen gaan in Finland, maar heeft gekozen voor de zekerheid van Helmond Sport. De 26-jarige verdediger is bovendien druk met het op poten zetten van een eigen bedrijf.

HJK Helsinki begon dit seizoen in de Champions League-voorrondes en heeft uiteindelijk de groepsfase van de Conference League bereikt. Dat doet het dus zonder Van der Meer, die zichzelf de kans op Europees voetbal heeft ontnomen. "Als je het zo stelt, lijkt het of ik achterlijk ben. Maar ik heb juist heel goed nagedacht", lacht hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Van der Meer wilde vooral wekelijks voetballen, nadat hij er bij Excelsior lange tijd uit was geweest vanwege een zware knieblessure. "Dan is het belangrijk om weer te spelen. Met Helmond Sport koos ik dus voor zekerheid", verklaart hij. Bovendien heeft hij nu de tijd om mee te helpen met het opzetten van een adviesbedrijf in verzekeringen en hypotheken. "Ik word mede-eigenaar, maar ben vooral op de achtergrond betrokken. Voetbal staat op één."