Robbemond (De Graafschap) beklaagt zich, KNVB verbaasd: "Echt onzin"

9 oktober om 16:57

De KNVB heeft verbaasd gereageerd op de uitlatingen van De Graafschap-trainer Reinier Robbemond. Deze hekelde de 'kromme regels' van de Keuken Kampioen Divisie tijdens interlandweken en had liever gezien dat de wedstrijd tegen Almere City van zondagavond uit werd gesteld.

De Graafschap moet in Almere drie uitgevlogen internationals missen: Jeffry Fortes komt uit voor Kaapverdië, Devin Haen en Phillip Brittijn vertegenwoordigen de Oranje-jeugd. De wedstrijd kon echter niet uitgesteld worden. "Als argument krijgen wij: ja, dat had je aan het begin van het seizoen moeten aanmelden. Maar er is, denk ik, niemand binnen deze club die verwacht had dat wij uiteindelijk drie internationals hebben", liet hij weten aan Omroep Gelderland.

Robbemond wees vervolgens naar de vier Jong-ploegen in de competitie, de beloftenteams van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht. "Vreemd dat die wél de mogelijkheid hebben om te zeggen: we willen toch de wedstrijd nog verplaatsen. En daar wordt toestemming voor gegeven."

De KNVB meent echter dat het geen verzoek uit Doetinchem binnen heeft gekregen, niet aan het begin van het seizoen én in aanloop naar de wedstrijd in Almere. "Dat is echt onzin", aldus een woordvoerder van de voetbalbond, in reactie op Robbemond. "De afgelopen weken is er over deze wedstrijd tegen Almere geen enkel contact geweest. En dat de regels voor Jong-elftallen anders zijn, klopt al helemaal niet."