Pol van Boekel voor de tweede keer in 91 dagen ingezet bij Europese finale

Pol van Boekel voor de tweede keer in 91 dagen ingezet bij Europese finale

09-10-2021 17:38
10

Pol van Boekel zal zondag voor de tweede keer in 91 dagen ingezet worden tijdens een Europese eindstrijd. De arbiter uit Vierlingsbeek zal tijdens de Nations League-finale deel uit maken van het VAR-team.

De UEFA heeft de scheidsrechtersaanstellingen voor de wedstrijd tussen Frankrijk en Spanje bekendgemaakt. Van Boekel is van de acht betrokken officials de enige niet-Engelsman. Anthony Taylor leidt het duel, Stuart Atwell is de hoofd-VAR en Chris Kavanagh, Lee Betts én Van Boekel zijn zijn assistenten. Kavanagh, Betts en Van Boekel staan eerder op de zondag overigens ook de Duitser Marco Fritz bij, tijdens de troostfinale tussen Italië en België.

Van Boekel vervulde afgelopen zomer een vergelijkbare rol tijdens de EK-finale tussen Italië en Engeland. Tijdens de halve finale tussen Engeland en Denemarken zat hij ook al achter de schermen, maar dat werd de Limburger niet door iedereen in dank afgenomen. Engeland haalde toen de finale door een discutabele strafschop in de verlenging en na afloop barstte er een storm van kritiek los.