Schmeichel onaangenaam verrast door aanwezigheid Van Boekel: Groot onrecht

Schmeichel onaangenaam verrast door aanwezigheid Van Boekel: "Groot onrecht"

11-07-2021 20:18
54

De Deense oud-keeper Peter Schmeichel kijkt ervan op dat Pol van Boekel in functie is tijdens de EK-finale. Van Boekel stond tijdens de halve finale tussen Engeland en Denemarken aan het hoofd van het VAR-team, maar is zondagavond één de assistent-VARs.

De Nederlandse arbitrage – Van Boekel stond arbiter Danny Makklie bij – wekte tijdens Engeland-Denemarken internationale woede vanwege de stafschop die Engeland in de verlenging kreeg: Harry Kane scoorde in twee instanties, waardoor The Three Lions doorgingen naar de EK-finale. "Als de hele voetbalwereld dit beschouwt als groot onrecht...", opent Schmeichel zijn analyse bij beIN Sports. "Waarom zit hij nu opnieuw in het VAR-team? His name is Pol van Boekel."

De man uit Vierlingsbeek is zondagavond de enige Nederlander in het VAR-team. De Duitser Bastian Dankert in de hoofd-VAR: hij wordt bijgestaan door Van Boekel en door zijn landgenoten Christian Gittelmann en Marco Frtiz. Björn Kuipers heeft de leiding op het veld: de arbiter uit Oldenzaal wordt tijdens de finale bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en door de Spanjaard Carlos del Cerro Grande.