Schmeichel onaangenaam verrast door aanwezigheid Van Boekel: Groot onrecht

Schmeichel onaangenaam verrast door aanwezigheid Van Boekel: "Groot onrecht"

Gepubliceerd: zondag 11 juli 2021 om 20:18zo 11-07-2021 om 20:18

De Deense oud-keeper Peter Schmeichel kijkt ervan op dat Pol van Boekel in functie is tijdens de EK-finale. Van Boekel stond tijdens de halve finale tussen Engeland en Denemarken aan het hoofd van het VAR-team, maar is zondagavond één de assistent-VARs.

De Nederlandse arbitrage – Van Boekel stond arbiter Danny Makklie bij – wekte tijdens Engeland-Denemarken internationale woede vanwege de stafschop die Engeland in de verlenging kreeg: Harry Kane scoorde in twee instanties, waardoor The Three Lions doorgingen naar de EK-finale. "Als de hele voetbalwereld dit beschouwt als groot onrecht...", opent Schmeichel zijn analyse bij beIN Sports. "Waarom zit hij nu opnieuw in het VAR-team? His name is Pol van Boekel."

De man uit Vierlingsbeek is zondagavond de enige Nederlander in het VAR-team. De Duitser Bastian Dankert in de hoofd-VAR: hij wordt bijgestaan door Van Boekel en door zijn landgenoten Christian Gittelmann en Marco Frtiz. Björn Kuipers heeft de leiding op het veld: de arbiter uit Oldenzaal wordt tijdens de finale bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en door de Spanjaard Carlos del Cerro Grande.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint zondag de finale van het EK?

Italië
87%
Engeland
13%
(2106 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws