Van Gaal: We maken er geen grote zaak van, maar het is wel belangrijk

Van Gaal: "We maken er geen grote zaak van, maar het is wel belangrijk"

Gepubliceerd: zondag 10 oktober 2021 om 14:15zo 10-10-2021 om 14:15

Laatste update: zondag 10 oktober 2021 om 14:59zo 10-10-2021 om 14:59

De KNVB heeft een notitie gemaakt voor de UEFA, naar aanleiding van de hoofdblessure van Cody Gakpo. De scheidsrechter heeft niet volgens het protocol gehandeld, dat had hij wel moeten doen.

Scheidsrechter Andrew Madley beoordeelde de botsing van Gakpo met een speler van Letland niet als zodanig dat verzorging het veld in kon komen. Uiteindelijk bleek Gakpo een hersenschudding te hebben. "Wij hebben daar een notitie van gemaakt en aan de UEFA gegeven", zegt Van Gaal zondag op de persconferentie.

"Zij moeten nakijken of de dokter volgens het protocol niet in het veld had moeten komen. Ik wisselde hem omdat ik het al zag. Niet dat ik nou zo'n medisch vooruitzicht heb, maar het heeft ook te maken met dat ik Noa Lang wilde brengen", zegt Van Gaal eerlijk.

"We maken er geen grote zaak van, maar het is wel belangrijk. De UEFA of de FIFA heeft in het protocol staan dat er ruimte gegeven moet worden aan de dokter bij hersenongelukken. Dan moet je wel zien hoe hij gevallen is, en hij viel op zijn hoofd. Wij hebben niet kunnen constateren dat hij duizelig was en verward sprak. Dat zagen we pas toen hij van het veld afliep, dat hoort anders te gaan", zegt Van Gaal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws