Van der Vaart: 'Eén van de beste Eredivisie-spelers, maar ik zou hem weg doen'

Van der Vaart: 'Eén van de beste Eredivisie-spelers, maar ik zou hem weg doen'

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 15:15ma 11-10-2021 om 15:15

Laatste update: maandag 11 oktober 2021 om 15:17ma 11-10-2021 om 15:17

Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart vinden het doodzonde dat Oussama Tannane zijn carrière 'aan het vergooien' is. Maandag werd de 27-jarige dribbelaar uit de selectie gezet door Vitesse.

In de uitzending van Studio Voetbal sorteerden Afellay en Van der Vaart al voor op een breuk tussen Vitesse en Tannane. "Ik zou hem zo snel mogelijk weg doen. Ik denk dat ze genoeg tijd in hem hebben gestoken", zegt Van der Vaart over Tannane.

"Ik baal er enorm van, want ik ben heel erg fan", voegt hij eraan toe, "maar je kunt mij niet vertellen dat alle trainers waarmee hij heeft gewerkt gek zijn. Ik vind het jammer dat er niemand is, ook niet in zijn omgeving, die zegt: doe gewoon even normaal en je wordt één van de beste spelers van de Eredivisie. Dat is hij in mijn ogen. Hij laat het dan een paar wedstrijden zien, of een seizoentje, en daarna is het meteen klaar."

"Het is duidelijk dat hij wederom één van zijn laatste kansen heeft vergooid", haakt Afellay in. "Hij moet nu hopen dat er een trainer is die toch het risico met hem durft te wagen. En dat ze dan eventueel in het contract opnemen dat het contract wordt ontbonden bij misdragingen. Hij is niet meer in de positie dat hij dingen kan eisen."

"Het is zo verschrikkelijk zonde. Deze jongen heeft ontiegelijk veel kwaliteiten. Hij is 27 en we praten over dit soort dingen. Normaal ben je dan op de toppen van je kunnen", aldus Afellay, die Tannane met overgewicht aan het seizoen zag beginnen. "Onbegrijpelijk. Het is jouw lichaam, jouw instrument. Een timmerman komt toch ook niet aan zonder hamer? Je kunt niet met overgewicht komen. Dat bestaat gewoon niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Tannane een nieuwe kans?

(1736 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws