Debutant Pothuizen leidt Achilles '29 naar eerste zege in bijna 1000 (!) dagen

Debutant Pothuizen leidt Achilles '29 naar eerste zege in bijna 1000 (!) dagen

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 20:38ma 11-10-2021 om 20:38

Het Achilles '29-debuut van Patrick Pothuizen is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De markante oud-prof volgde deze week Ruud Kaiser op bij de voormalige profclub uit Groesbeek en leidde Achilles prompt naar zijn eerste overwinning in bijna duizend dagen.

Achilles degradeerde in 2017 uit het profvoetbal en bleef vervolgens ook maar één jaar in de Tweede Divisie én de Derde Divisie hangen. In het voorjaar van 2020 dreigde de vierde degradatie op rij, maar doordat de voorbije twee amateurseizoen voortijdig beëindigd werden, speelt Achilles nog altijd in de hoofdklasse. Begin september werd al het eerste punt in bijna twee jaar gepakt, zaterdag werd er zelfs gewonnen, voor het eerst sinds 6 april 2019: SC Feyenoord ging met 1-2 voor de bijl, dankzij de winnende treffer van Gianluca Maria.

Deze wees na afloop naar Pothuizen. "Ja, dit mag je wel het Patrick Pothuizen-effect noemen. Hij heeft ons er doorheen gesleept vandaag", aldus de bij PSV opgeleide Maria in gesprek met de Gelderlander. Volgens de matchwinner 'moest er iets gebeuren' bij Achilles. "Of dat nou het opzijzetten van de trainer, of het wegsturen van spelers is. Het bestuur heeft voor dat eerste gekozen en of dat de beste keuze is, wil ik niet zeggen."

De revival onder Pothuizen was echter opvallend. "Ik trof een teleurgestelde groep aan. Er zat niks in", liet de 49-jarige oud-verdediger weten. "Ik heb geprobeerd te stimuleren dat we vertrouwen moeten hebben. Ik heb veel individueel met spelers gesproken en gezegd dat als ze hogerop willen spelen, ze wél gas moeten geven. Dat hebben ze nu gedaan en dan kan je dit met elkaar bereiken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws