Van Gaal ziet 'spectaculaire invalbeurt': 'Wennen aan die harde voorzetten'

Van Gaal ziet 'spectaculaire invalbeurt': 'Wennen aan die harde voorzetten'

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 23:31ma 11-10-2021 om 23:31

Laatste update: maandag 11 oktober 2021 om 23:34ma 11-10-2021 om 23:34

Bondscoach Louis van Gaal heeft glimlachend de invalbeurt van Arnaut Danjuma tegen Gibraltar gadegeslagen. De aanvaller van Villarreal werd aanvankelijk niet opgeroepen, maar kwam tussentijds de geblesseerd afgehaakte Cody Gakpo aflossen: Danjuma pakte direct uit met een doelpunt.

De in Nigeria geboren aanvaller had al drie jaar niet meer voor Oranje gespeeld, maar stond er direct tijdens zijn rentree. "Je leert steeds meer spelers kennen. Dat is ook waarom ik Danjuma heb opgeroepen, ik wist van tevoren dat ik hem in kon brengen", aldus Van Gaal na afloop in gesprek met de NOS.

De verloren Oranje-zoon kreeg een half uur de tijd en maakte daar optimaal gebruik van. "Hij maakte een spectaculaire invalbeurt, zal ik zeggen", aldus Van Gaal, die Noa Lang al zijn basisdebuut liet maken. "Opties te over aan de linkerkant? Aan de linkerkant wel, maar aan de rechterkant niet."

Danjuma maakte dus een sterke indruk tijdens zijn eerste interland in lange tijd. "Hij verdient het wel om opgehemeld te worden. Hij heeft hele leuke, goede dribbels. En zijn medespelers waren nog niet ingesteld op die harde voorzetten van hem", constateerde de bondscoach breeduit lachend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Oranje het WK in Qatar?

(891 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws