Van der Vaart totaal niet onder de indruk: 'Het is gezeur, zeker van een keeper'

Van der Vaart totaal niet onder de indruk: 'Het is gezeur, zeker van een keeper'

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 10:12di 12-10-2021 om 10:12

Laatste update: dinsdag 12 oktober 2021 om 10:19di 12-10-2021 om 10:19

Rafael van der Vaart is totaal niet onder de indruk van de uithaal van Thibaut Courtois. De doelman van België en Real Madrid haalde na de verloren troostfinale van de Nations League hard uit naar de FIFA en UEFA.

Courtois maakte zich boos over de overvolle speelkalender. "Voetbal gaat enkel om het geld, daar moeten we eerlijk over zijn", liet hij weten. "Ze geven niks om spelers. Alleen hun geld telt. Echt triest. Wanneer mogen we eens rusten? Wij zijn geen robots."

Van der Vaart vindt dat Courtois geen punt heeft. "Ik vind het onzin. Lever lekker de helft in en dan heb je zes maanden vakantie", zei hij voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Gibraltar (6-0). "Ga gewoon voetballen. Je krijgt heel veel betaald door een club, en natuurlijk is het een druk schema. Dat hebben we allemaal meegemaakt."

Collega-analist Pierre van Hooijdonk counterde door te zeggen dat de huidige generatie voetballers een zwaarder programma heeft dan vroeger. Van der Vaart: "Maar wedstrijden zijn het leukste wat er is, het is gezeur. Zeker van een keeper. Die staat daar een beetje. Je wilde toch niet zeggen dat Bijlow vandaag moe wordt?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws