RB Leipzig komt met bevestiging: Brobbey moet weer toekijken

RB Leipzig komt met bevestiging: Brobbey moet weer toekijken

12-10-2021 11:02
30

Brian Brobbey is twee weken uit de roulatie, zo maakt zijn club RB Leipzig dinsdag bekend. De negentienjarige spits raakte vorige week geblesseerd tijdens Jong Oranje - Jong Zwitserland.

Brobbey kon tegen de Zwitsers (2-2) na 29 minuten niet verder en werd vervangen door Myron Boadu. RB Leipzig maakt nu bekend dat de talentvolle aanvaller tien tot veertien dagen buitenspel staat met kleine spierblessure in zijn rechterdijbeen.

Wedden

Meer odds

In de voorbereiding raakte Brobbey ook al geblesseerd. Mede daardoor kwam hij nog niet verder dan drie Bundesliga-optredens voor RB Leipzig, elke keer als invaller. De spits zal in elk geval de competitiewedstrijd tegen SC Freiburg (zaterdag) en het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (dinsdag) missen.

“Het gaat oké, niet meer dan dat”, zei hij vorige week tegen NH Nieuws over zijn situatie bij RB Leipzig. “Ik speel niet zoveel, terwijl ik bij Ajax wel af en toe in de basis stond. Je moet aan de trainer vragen waarom dat is. Ik train hard, doe mijn best en wacht op meer minuten.”