Advocaat en Van Marwijk delen de punten en zien WK verder uit zicht raken

12-10-2021 20:59
22

Het duel tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Irak, ook een duel tussen respectievelijk Bert van Marwijk en Dick Adocaat, is geëindigd in een gelijkspel (2-2). De ploeg van Advocaat leek af te stevenen op de eerste overwinning in de WK-kwalificatie, maar zag hoe Ali Ahmed Mabkhout diep in blessuretijd profiteerde van geklungel in de Irakese verdediging.

De Verenigde Arabische Emiraten en Irak hadden voorafgaand aan de onderlinge ontmoeting beide twee punten verzameld, waardoor een overwinning noodzakelijk was om de nummers 1 en 2 in de poule in zicht te houden. Zij, Iran en Zuid-Korea, speelden eerder op de dag gelijk (1-1).

De ploeg van Van Marwijk kwam na 33 minuten spelen op voorsprong. De 31-jarige Caio Canedo was verantwoordelijk voor de openingstreffer, al wilde Advocaat dat de VAR de treffer ongedaan zou maken. Daar kwam echter niets van terecht.

Een kwartier voor tijd kwam Irak op gelijke hoogte. Invaller Amir Al Ammari werkte de bal via een verdediger van de Verenigde Arabische Emiraten achter doelman Ali Housani. Zo'n tien minuten later, in de absolute slotfase, zag Advocaat zijn ploeg zelfs op voorsprong komen door een mooie treffer van Ayman Hussein.

Dit mocht echter niet veel baten, aangezien de Verenigde Arabische Emiraten diep in blessuretijd alsnog gelijk wisten te maken. Beide landen staan nu na vier wedstrijden op drie punten, twee minder dan nummer drie Libanon. De derde plaats biedt nog uitzicht op het WK. De nummer drie strijdt namelijk in de play-offs om een ticket voor het WK in Qatar.