Ten Hag weerlegt opmerking van BILD over De Ligt en De Jong: 'Niet mee eens'

Ten Hag weerlegt opmerking van BILD over De Ligt en De Jong: 'Niet mee eens'

13-10-2021 16:45
110

De volgende generatie toptalenten dient zich aan bij Ajax, ziet trainer Erik ten Hag. Hij is blij met Jurriën Timber, Devyne Rensch en Ryan Gravenberch, spelers die nu al in het eerste elftal staan.

"Ajax heeft een van de beste jeugdopleidingen ter wereld", zegt Ten Hag in gesprek met BILD. De Ajax-trainer beseft dat een eerste elftal niet alleen kan draaien op talent. "In mijn eerste half jaar merkte ik dat het team te jong was, dus we hebben de selectie versterkt met ervaren spelers als Dusan Tadic, Daley Blind en Davy Klaassen."

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt maakten twee jaar geleden miljoenentransfers naar FC Barcelona en Juventus. Volgens BILD hebben ze het lastig bij hun club, maar Ten Hag ziet dat anders. "Met deze bewering ben ik het niet eens. De stap naar een absolute topclub is nooit makkelijk, al helemaal niet voor jonge spelers."

"Bij je eigen club ken je de structuur, de filosofie en kan je jezelf volledig concentreren op je prestatie. Als je van club verandert, krijg je te maken met een compleet nieuwe omgeving. Desondanks zijn De Jong en De Ligt basisspelers en hebben ze al titels gewonnen bij Barça en Juve."