Verbazing over PSV-salaris Zahavi: 'Op Nederlands niveau is dit gigantisch'

Verbazing over PSV-salaris Zahavi: 'Op Nederlands niveau is dit gigantisch'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 19:52wo 13-10-2021 om 19:52

Voormalig PSV-middenvelder Björn van der Doelen is verrast door het loon dat Eran Zahavi opstrijkt bij PSV. Woensdag kwam naar buiten dat de Israëlische spits in twee jaar in totaal zes miljoen euro verdient.

Door documenten die de FIFA naar buiten bracht, ligt het PSV-loon van Zahavi op straat. De 34-jarige aanvaller verdient een formeel salaris van twee miljoen in twee jaar. Daar komt nog een tekenbonus van vier miljoen euro bovenop, die over meerdere termijnen is uitgesmeerd. "Internationaal gezien is het waarschijnlijk niet eens zo gek veel", reageert Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Op Nederlands niveau is dit alleen gigantisch."

"Maar als je mee wilt met de grote jongens, moet je ook qua salaris mee", concludeert Van der Doelen. PSV-watcher Marco Timmer deelt zijn mening vervolgens ook. "Ik wist dat PSV het salarisplafond had losgelaten. Luuk de Jong verdiende ook al tussen de 2 en 2,5 miljoen, maar dit is next level. PSV heeft niet veel keuze, als je kijkt wat Ajax betaalt aan zijn spelers. Dusan Tadic en Hakim Ziyech zaten op 4,5 tot 5 miljoen. Maar drie miljoen voor Zahavi..."

Timmer weet niet of het loon van Zahavi marktconform is. "Bij Israël zijn z'n cijfers geweldig. Bij PSV is het redelijk, maar nog niet goed. Als je dat afzet tegen zijn prestaties, kan het misschien wat beter. Voor PSV is dit echt heel veel geld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws