'Zahavi één dag na vreemde contractruzie bij PSV neergestreken, 2 plus 4 miljoen'

'Zahavi één dag na vreemde contractruzie bij PSV neergestreken, 2 plus 4 miljoen'

13-10-2021 13:19
131

De FIFA heeft extra infomatie vrijgegeven over de transfer van Eran Zahavi naar PSV in september 2020. De Israëlische spits beschikte over een doorlopend contract bij zijn Chinese werkgever Guangzhou R&F, maar kon na een conflict met zijn club de overstap maken naar PSV, voor in totaal zes miljoen euro.

Zahavi stond nog tot eind 2020 onder contract bij Guangzhou R&F, dat tegenwoordig door het leven gaat als Guangzhou City. De routinier besloot in september van dat jaar echter voor interlandverplichtingen tijdelijk terug te keren naar Israël, hoewel die wedstrijden samenvielen met het programma in de Chinese competitie en Zahavi bij terugkeer in China ook in quarantaine zou moeten. Guangzhou wilde hem daardoor niet afstaan, maar de spits kwam tóch in actie tegen Schotland en Slowakije.

Dat was tegen het zere been van Guangzhou, dat Zahavi opeens van de spelerslijst verwijderde, blijkt uit documenten van de FIFA die Voetbal International heeft ingezien. Nadat beide partijen steggelden over nog uit te betalen salarissen, was het uiteindelijk Zahavi zelf die op 19 september zijn verbintenis beëindigde. Eén dag later werd hij bij PSV gepresenteerd.

Ook het PSV-salaris van de spits is nu bekend. Formeel heeft Zahavi een jaarsalaris van één miljoen euro voor twee seizoenen gekregen. Hier is echter een tekenbonus van vier miljoen euro bovenop gekomen, die over meerdere termijnen is uitgesmeerd. Uiteindelijk is PSV in twee seizoenen tijd dus zes miljoen euro kwijt geweest aan Zahavi.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie