'Liefhebbers' Advocaat en Van Marwijk zijn het eens: 'Stoppen is geen optie'

'Liefhebbers' Advocaat en Van Marwijk zijn het eens: 'Stoppen is geen optie'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 20:48wo 13-10-2021 om 20:48

Met pensioen gaan is voorlopig geen optie voor Dick Advocaat (74) en Bert van Marwijk (69). De twee willen in de komende jaren maar wat graag actief blijven in de voetballerij.

Advocaat is momenteel bondscoach bij Irak. De Kleine Generaal vertelt bij Voetbal International dat dit écht zijn laatste klus als trainer is. "Maar ik sluit niet uit dat ik nog wat ga doen in een andere functie in het voetbal", stelt hij direct daarna. "Ik ben er nu wel achter dat stoppen geen optie is. Je moet bezig blijven."

Van Marwijk sluit zich aan bij de woorden van Advocaat. "Zijn Dick en ik gek? Misschien. Maar we zijn ook liefhebbers. Nee, niet van geld, gewoon van voetbal", stelt de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten.

"Geld... we hadden allebei al lang kunnen stoppen, maar zowel hij als ik weet dat als je dat doet, er toch een klein beetje van jezelf sterft", gaat Van Marwijk verder. "Daarom stop ik ook nooit. Ja, misschien als trainer/bondscoach, maar dan zijn er nog genoeg andere dingen om te doen in het voetbal. Op het veld zal ik niet sterven, maar ik heb te veel mensen gezien die stopten en binnen no time heel oud werden. Dat wil ik niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws