'Duivennesten en mogelijk vallende projectielen: Barça-fans waren in gevaar'

'Duivennesten en mogelijk vallende projectielen: Barça-fans waren in gevaar'

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 16:17za 16-10-2021 om 16:17

Laatste update: zaterdag 16 oktober 2021 om 16:28za 16-10-2021 om 16:28

Spaanse media hebben uitgepakt met opvallend nieuws over Camp Nou. Het stadion van FC Barcelona was in dusdanig slechte staat dat bezoekende voetbalfans gevaar liepen.

La Vanguardia heeft de hand weten te leggen op een inspectierapport uit 2013, waar een 'tamelijk serieuze' conclusie aan was verbonden. Het stadion verkeerde in een 'deplorabele' staat en er waren links en rechts zelfs duivennesten te vinden, van twintig centimeter groot. "Die zaten er waarschijnlijk al een paar jaar, gezien hun grootte", blikt inspecteur Toni Mora terug in gesprek met RAC1. "Het was pure nalatigheid. Niemand heeft ernaar omgekeken."

Toen de problemen aan het licht kwamen, was Sandro Rosell voorzitter van FC Barcelona. Onder diens opvolger Josep María Bartomeu was het achterstallig onderhoud echter nog steeds niet opgelost. Volgens het rapport werden er in 2019 en 2020 zelfs 21 thuiswedstrijden gespeeld, waarin de stadionbezoekers serieus gevaar liepen. De inspecteurs waarschuwden voor projectielen die in de stadiongangen op de fans konden komen, maar Barcelona lijkt die waarschuwingen in de wind te hebben geslagen.

Mogelijk worden de stadionproblemen binnenkort alsnog opgelost. De huidige voorzitter Joan Laporta heeft een verbouwing en een uitbreiding van Camp Nou aangekondigd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws