Schmidt neemt zorgen weg na dubbele PSV-wissel: 'Marco altijd 'a special issue''

Schmidt neemt zorgen weg na dubbele PSV-wissel: 'Marco altijd 'a special issue''

17-10-2021 06:55
52

PSV-trainer Roger Schmidt was mild voor zijn ploeg na de moeizame thuiszege op PEC Zwolle. De hekkensluiter stond bijna de hele wedstrijd lang met 0-1 voor, maar PSV draaide de zaken in de slotfase alsnog om en won met 3-1.

Schmidt vond dat PSV de zege ook verdiende. "We hebben het onszelf weer erg moeilijk gemaakt. We waren duidelijk beter, we hadden meer kansen, veel balbezit, maar we hadden moeite om tot scoren te komen en waren niet top georganiseerd in de tweede minuut (toen Daishawn Redan de score opende namens PEC, red.). Door al die factoren tezamen hadden we weer veel geduld nodig, net als in de laatste wedstrijd", doelde de Duitser in gesprek met ESPN op de wedstrijd tegen Sparta van voor de interlandperiode, die ook pas laat open werd gebroken.

In de loop van de wedstrijd werden Noni Madueke en Marco van Ginkel gewisseld, maar met de twee is niets ernstig aan de hand, verzekerde Schmidt. Madueke kan donderdag naar verwachting spelen tegen AS Monaco. "Hij had alleen kramp, geen probleem", aldus Schmidt, die Van Ginkel na een uur spelen uit voorzorg wisselde. "Marco had deze week wat problemen tijdens de training, dus hij was niet honderd procent fit. Marco is natuurlijk altijd a special issue, want hij heeft bijna drie jaar niet kunnen voetballen vanwege zijn blessures en operaties. Dus we moeten hem blijven beschermen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie