Bosz bevestigt Oranje-belletje: 'Zijn vraag was: ben je beschikbaar? Dat was het'

Bosz bevestigt Oranje-belletje: 'Zijn vraag was: ben je beschikbaar? Dat was het'

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 12:07zo 17-10-2021 om 12:07

Peter Bosz herhaalt zijn wens om in de toekomst bondscoach te worden. Ruim een jaar geleden was hij in beeld voor het Nederlands elftal, maar het belletje van KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma nam hij niet al te serieus.

"Natuurlijk zou ik ooit bondscoach willen worden, als die kans zich voordoet", zegt Bosz in De Telegraaf. Na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona nam Hoogma contact op met de 57-jarige trainer. "Zijn vraag was: ben je beschikbaar? Terwijl hij wist dat ik toen onder contract stond bij Bayer Leverkusen. Dat was het eigenlijk."

"Als mij was gevraagd of ik bondscoach wilde worden, was dat in ieder geval iets geweest om over na te denken. Ik denk dat ik ook in dat geval gewoon bij Leverkusen was gebleven", verduidelijkt de huidige trainer van Olympique Lyon, die deze zomer tot medio 2023 heeft getekend in Frankrijk. "Als er mensen zijn die vooruit willen plannen en bepaalde ideeën hebben, mogen ze me bellen. Zolang dat niet gebeurt, houd ik er geen rekening mee."

Bosz liet zich in hetzelfde interview ontvallen dat Lyon mogelijk zijn laatste klus als trainer is. "Het kan best zijn dat ik hierna zeg: het is mooi geweest. Ik pin me nergens op vast. Maar je moet niet vergeten dat ik mijn kinderen en kleinkinderen niet of nauwelijks zie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws