Bosz: 'Het kan best zijn dat ik hierna zeg: het is mooi geweest'

Bosz: 'Het kan best zijn dat ik hierna zeg: het is mooi geweest'

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 22:28vr 15-10-2021 om 22:28

Peter Bosz sluit niet uit dat Olympique Lyon zijn laatste klus is als trainer. De 57-jarige oefenmeester heeft het wel uitstekend naar zijn zin bij Les Gones, waar hij vertrouwen voelt van de clubleiding.

Bosz ziet dat zijn manier van spelen steeds beter aanslaat. "Ik wil winnen, misschien op een moeilijkere manier dan noodzakelijk is", zegt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Maar het is wel een manier waar heel veel mensen plezier aan beleven. Ik vind dat je supporters iets moet bieden, als ze een duur kaartje hebben gekocht. Er zullen genoeg fans zijn die tevreden zijn als hun club wint en het ze verder niet interesseert hoe. Maar bijvoorbeeld bij Ajax, daar verwachten de supporters meer. Goed voetbal, spektakel, talentvolle spelers."

Bosz kende een moeizame start in Zuid-Frankrijk, waar hij zelf sowieso al met de nodige twijfels aan de slag ging. "Als ik heel eerlijk ben, hebben we hier tegen elkaar gezegd: misschien wordt dit de eerste keer dat het ons niet gaat lukken. Oké, bij Ajax duurde het even, maar bij Leverkusen ging het juist heel snel en ook bij Dortmund begonnen we heel goed. Hier had ik echt de angst dat het niet ging lukken. Die angst ben ik nu volledig kwijt."

Hoewel Lyon momenteel slechts tiende staat in de Ligue 1, ziet Bosz de progressie. Hij is blij dat het bestuur vertrouwen in hem houdt. "Weet je, als een trainer kwaliteiten heeft, laat hem dan ook een tijd werken bij een club. Die stabiliteit heeft een elftal in mijn ogen nodig om door te groeien. Dat zie je bij Manchester City, bij Liverpool en nu ook bij Ajax."

Bosz voelt zich goed bij Lyon, maar sluit niet uit dat het zijn laatste klus is als trainer. "Ik heb hier een contract tot 2023. Het kan best zijn dat ik hierna zeg: het is mooi geweest. Ik pin me nergens op vast. Maar je moet niet vergeten dat ik mijn kinderen en kleinkinderen niet of nauwelijks zie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws