Van Leeuwen niet blij met publicatie in krant: Mijn kritische bedenkingen bij

Van Leeuwen niet blij met publicatie in krant: "Mijn kritische bedenkingen bij"

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 14:45zo 17-10-2021 om 14:45

Technisch directeur Ted van Leeuwen van NEC is niet blij met een publicatie in de lokale krant de Gelderlander. De krant liet in aanloop naar de wedstrijd tussen NEC en Vitesse supporters aan het woord, die uitgebreid spraken over de rivaliteit tussen de supportersgroepen en bijzonder uitgesproken waren.

De Gelderse derby wordt zondag na vier jaar weer afgewerkt en dus wordt ook de rivaliteit tussen de supportersgroepen weer aangewakkerd. De Gelderlander sprak deze week met supporters van beide clubs. "Als ik naar de Achterhoek moet, neem ik de veerdienst bij Huissen", werd 'Nijmegenaar Sem' geciteerd. "Ik kom nooit in Arnhem. Pokkestad. Daar heb ik niks te zoeken."

"Nijmegenaren zijn een schijtvolk", aldus 'Erik'. "Ik mag ze niet. Vreselijke mensen, vreselijk dialect. Ik mag die stad niet." Van Leeuwen vindt dat de krant 'zorgvuldiger' met de situatie om had moeten gaan. "Ik merk dat de media er buitengewoon veel aandacht aan besteden, daar heb ik wel mijn kritische bedenkingen bij. Zeker de manier waarop", zegt Van Leeuwen tegen de NOS.

"Als je niet de commissaris van de politie, maar anonieme supporters laat zeggen: als het uit de hand loopt, sluit ik niet uit dat er doden vallen, denk ik dat je daar als krant zorgvuldiger mee om moet gaan", aldus de oud-journalist.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws