Gestopte international haalt keihard uit naar Advocaat: 'Ik vind het respectloos'

Gestopte international haalt keihard uit naar Advocaat: 'Ik vind het respectloos'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 08:15ma 18-10-2021 om 08:15

Laatste update: maandag 18 oktober 2021 om 08:33ma 18-10-2021 om 08:33

Dick Advocaat kan met onmiddellijke ingang geen beroep meer doen op Justin Meram. De in Amerika geboren international van Irak is klaar met de 74-jarige bondscoach uit Nederland, die in een explosief interview onderuit de zak krijgt.

Meram, zestienvoudig international van Irak, wil niet meer uitkomen voor Irak zolang Advocaat de scepter zwaait. In een interview met de Irakese zender UTV haalt de middenvelder van Real Salt Lake snoeihard uit. "Deze bondscoach komt niet eens naar Irak om de spelers te bekijken, maar stuurt zijn assistenten. Geeft hij zijn leven voor Irak of is hij gekozen vanwege zijn naam?", begint Meram.

De 32-jarige aanvaller voelt zich gepasseerd en is diep geraakt. "Als ik niet speelde, kreeg ik van de vorige bondscoaches een nette uitleg. Maar Advocaat praat niet eens met mij en dat vind ik echt respectloos." Het is volgens Meram slechts het topje van de ijsberg. "Als je bondscoach van Irak bent, moet je praten over tactiek, filosofie, speelstijl... Ik ben er negen dagen geweest en de trainer hoeft niet één woord met mij gewisseld over mijn rol en verantwoordelijkheden."

"Het was zo onprofessioneel, zoiets heb ik in mijn hele carrière nog nooit meegemaakt. Ik ben teleurgesteld en boos", aldus Meram, die tijdens de interlandperiode van begin september nog speelminuten kreeg. "Tijdens mijn laatste trip werden bepaalde spelers meteen gestraft als ze één minuut te laat kwamen voor de training. Maar speel je in de Irakese competitie, dan kun je gerust dertig minuten te laat komen. We zijn toch allemaal Irakees, of niet? Ik snap er niks van."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Irak

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws