Breaking news

Beslissingen in Champions League: feest bij Benfica, Salzburg en Lille OSC

NEC heeft pech na tegengoal tegen Vitesse: 'Ons gezond verstand gebruikt'

NEC heeft pech na tegengoal tegen Vitesse: 'Ons gezond verstand gebruikt'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 10:50ma 18-10-2021 om 10:50

Scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer heeft gereageerd op de veelbesproken treffer van Nikolai Baden Frederiksen, die de derby tussen NEC en Vitesse van zondagmiddag besliste. Van hands bij aangever Oussama Darfalou was in elk geval geen sprake.

De Algerijn controleerde een hoge bal, toucheerde de bal met zijn uitgestoken hand, zette Édgar Barreto opzij en bediende zijn Deense ploeggenoot. Vorig seizoen – toen aanvallend hands, bewust of onbewust, altijd 'strafbaar' was – zou deze treffer nog afgekeurd zijn, maar die regel is inmiddels gewijzigd. "Vorig seizoen werd er gefloten bij elke handsbal. Nu is er gezegd: joh, we gaan ook ons gezond verstand gebruiken. Is deze arm in een natuurlijke houding? En dat lijkt hij te zitten, het gaat ook heel snel, van dichtbij. Dan zeggen wij: dit is onopzettelijk hands en dan kunnen we gewoon doorvoetballen", laat hij weten in Dit was het Weekend op ESPN.

Of de bal na de actie van Darfalou in zijn geheel over de achterlijn was gegaan, kon Wiedemeijder echter niet met zekerheid zeggen. De wedstrijdcamera van ESPN kon in ieder geval geen uitsluitsel geven. "Ik heb ook een beeld gezien – ik weet niet of jullie dat ook hebben gezien – van achter het doel", aldus de scheidsrechtersbaas. "Dat zodat zou ook een fotograaf kunnen zijn geweest, maar dan zie je het ook niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Terecht dat deze goal goedgekeurd werd?

Ja
41%
Nee
59%
(472 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws