Ten Hag staat voor keuze op het middenveld: 'Denk dat hij in het voordeel is'

Ten Hag staat voor keuze op het middenveld: 'Denk dat hij in het voordeel is'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 19:54ma 18-10-2021 om 19:54

De opstelling van Ajax voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund lijkt grotendeels in te vullen. Het enige echte vraagstuk is welke speler zal gaan spelen als nummer tien. Freek Jansen verwacht dat Ajax-trainer Erik ten Hag de voorkeur geeft aan Davy Klaassen. Bij afwezigheid van Klaassen door blessureleed, ontpopte Steven Berghuis zich echter als prima alternatief.

"Het is een luxeprobleem, letterlijk. Het is luxe, maar ook een beetje een probleem", stelt de Ajax-watcher bij Voetbal International. Volgens Jansen verwachten beide spelers van zichzelf dat ze zullen gaan spelen. "Ze hebben ook een bepaalde naam en faam gemaakt. Berghuis heeft het in blok twee waanzinnig goed gedaan en Klaassen laat het al ruim een jaar op een hele overtuigende manier zien."

Toch denkt Jansen dat Ten Hag een voorkeur heeft. "Ik denk dat Klaassen net een paar procent in het voordeel is", stelt hij. "Er wordt vanuit het middenveld dynamiek en loopvermogen verwacht en dan zal Klaassen op dat vlak iets beter passen dan Berghuis. Het zijn twee verschillende types, die allebei op hun eigen manier hebben laten zien dat ze op die plek van grote waarde kunnen zijn voor Ajax."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws