Timber: 'Toen kon ik vooral leren van Stefan de Vrij en Virgil van Dijk'

Timber: 'Toen kon ik vooral leren van Stefan de Vrij en Virgil van Dijk'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 18:57ma 18-10-2021 om 18:57

Jurriën Timber neemt het dinsdagavond in de Champions League met Ajax op tegen Borussia Dortmund. De jonge verdediger zal waarschijnlijk tegenover Erling Haaland komen te staan, misschien wel de gevaarlijkste man aan de kant van de Duitsers.

Timber, die vorig seizoen tegen Atalanta debuteerde in de Champions League, vindt het duel met Dortmund op voorhand het mooiste duel dat hij tot nu toe heeft gespeeld in het miljardenbal. De verdediger geeft in gesprek met RTL aan dat hij zin heeft in de confrontatie met Haaland.  

"Het is denk ik een mooie ervaring voor mij. Ik denk dat Haaland tot nu toe de beste speler is tegen wie ik heb gespeeld." Met het Nederlands elftal nam Timber het ook al eens op tegen Haaland, al was de spits toen niet zijn directe tegenstander. "Toen kon ik vooral leren van Stefan de Vrij en Virgil van Dijk, maar nu mag ik het zelf gaan doen met mijn teamgenoten", vertelt Timber.

Het viel de jonge verdediger tijdens het duel met Noorwegen vooral op dat Haaland groot, snel en sterk is. "Daarnaast gaat hij voor elke bal, heeft hij goede loopacties en kan hij goed afmaken." Naast Haaland komt Timber wellicht ook Donyell Malen tegen tijdens het duel met Dortmund. "Dat is ook geen makkie, dus het wordt een hele zware wedstrijd", concludeert Timber.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Dortmund dinsdag?

Zege Ajax
53%
Zege Dortmund
24%
Gelijkspel
23%
(4097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws