'Elke keeper bij Ajax wordt in eerste instantie niet goed genoeg bevonden'

'Elke keeper bij Ajax wordt in eerste instantie niet goed genoeg bevonden'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 06:49di 19-10-2021 om 06:49

Remko Pasveer zal dinsdagavond zijn derde Champions League-duel voor Ajax gaan spelen tegen Borussia Dortmund. De doelman krijgt, samen met de verdedigers, de schone taak om Erling Haaland en consorten van scoren af te houden. Tijdens eerdere optredens in de Champions League zag Pasveer er onzeker uit, wat hem op veel kritiek kwam te staan.

Sander Boschker, tegenwoordig keeperstrainer van FC Twente, vindt de kritiek op de Ajax-sluitpost overtrokken. "Vorig jaar bij Vitesse keepte hij goed en dan zou hij er nu ineens niks meer van kunnen?", vraagt de oud-doelman zich hardop af in gesprek met De Telegraaf.

"Het is zo dat elke keeper die bij Ajax komt in eerste instantie niet goed genoeg wordt bevonden", stelt Boschker. "Op den duur verstomt die kritiek en dan wordt er reëler naar gekeken. Ik verwacht dat het bij Remko ook zo zal gaan."

Boschker heeft er dan ook alle vertrouwen in dat Pasveer zijn critici weet te logenstraffen in Amsterdam. "Ik ken Remko al zo lang. Hij zat achttien jaar geleden als tweede keeper achter mij bij FC Twente en heeft toen zijn debuut gemaakt, doordat ik aan mijn schouder geblesseerd raakte. Ik ben ervan overtuigd dat hij sterk uit deze situatie gaat komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws