NEC komt met felle videoboodschap én excuses: Daarvoor zeg ik nu: sorry

NEC komt met felle videoboodschap én excuses: "Daarvoor zeg ik nu: sorry"

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 17:36di 19-10-2021 om 17:36

Laatste update: dinsdag 19 oktober 2021 om 17:54di 19-10-2021 om 17:54

Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, heeft geen goed woord over voor de 'supporters' die na de verloren derby tegen Vitesse voor totale chaos zorgden. Ook steekt hij de hand in eigen boezem.

Van Schaik noemt de rellen van zondagavond 'schandalig'. "Dit zijn geen fans, dat moge duidelijk zijn. Van de mensen die aangehouden zijn, had het merendeel geen seizoenkaart van NEC en was niet aanwezig in het stadion", zegt hij in een videoboodschap.

Het lijkt erop dat buitenlandse hooligans betrokken waren bij de ongeregeldheden. Daarvoor heeft Van Schaik 'sterke aanwijzingen'. Het zou gaan om zo'n vijftien hooligans van de Roemeense topclub Steaua Boekarest. "Die horen hiet niet. Die horen niet in De Goffert. Ik hoop dat we als club samen met de politie heel veel mensen kunnen pakken. We gaan er alles aan doen om ze nooit meer in De Goffert te laten komen."

Ook steekt Van Schaik de hand in eigen boezem: het spandoek met daarop de tekst 'Pure haat' had nooit opgehangen mogen worden. NEC gaf wel toestemming. "Er is maar één partij die dat kwalijk te nemen valt en dat zijn wij als club. Het was een inschattingsfout van ons. Wij zijn hiervoor verantwoordelijk geweest. Daarvoor zeg ik nu: sorry."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws