Rellen na NEC-Vitesse: 'Nog nooit gezien in elfjarige carrière, schandalig'

Rellen na NEC-Vitesse: 'Nog nooit gezien in elfjarige carrière, schandalig'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 14:58ma 18-10-2021 om 14:58

NEC-directeur Wilco van Schaik is nog steeds aangeslagen na de tribuneramp – die overigens wel met een sisser afliep – én de rellen na de derby tegen Vitesse. Een grote groep relschoppers had het op de aanwezige politie en verslaggevers voorzien.

Omroep Gelderland maakte melding van bedreiging van één van zijn verslaggevers, die bovendien met een scooter werd aangereden. Daarnaast doken er beelden op van een politiebusje dat gesloopt werd door relschoppers. "Wat ik daar gezien heb, heb ik in mijn elfjarige carrière (Van Schaik was voor zijn NEC-tijd al directeur van FC Utrecht, red.) gewoon nog niet gezien, vind ik schandalig, keuren wij als club ook af. Dit is niet NEC, zoals we in de laatste maanden NEC hebben uitgedragen", laat hij weten aan de Gelderlander.

Van Schaik hield in gesprek met Studio Voetbal al rekening met een verbod op bezoekende fans. "Als wij de kleine groep niet in de hand hebben, dan gaat die kleine groep het echt verpesten voor de goedwillende supporters van NEC, voor de goedwillende supporters van Vitesse. En dan zit er een kans in – als dit continu gebeurt – dat dit verboden wordt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws