'Rellen rond De Goffert na NEC-Vitesse: politiebus kapot, verslaggever bedreigd'

'Rellen rond De Goffert na NEC-Vitesse: politiebus kapot, verslaggever bedreigd'

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 18:08zo 17-10-2021 om 18:08

Na afloop van de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse is het nog lang onrustig gebleven rondom De Goffert. De Vitesse-delegatie, aanwezige journalisten en andere bezoekers mochten ruim één uur na afloop nog steeds niet naar huis en buiten het stadion deden zich diverse incidenten voor.

Het lokale medium RN7 maakt melding van een politiebusje, dat in de bossen rondom De Goffert vernield is. Bovendien zijn er verschillende arrestaties verricht nadat er met onder meer stenen en vuurwerk is gegooid.

Omroep Gelderland bericht dat één van de aanwezige verslaggevers van het medium bedreigd is. 'Ook reed iemand met een scooter over zijn voet heen', klinkt het. De politie heeft sowieso zijn handen vol aan de relschoppers. "We merken dat er veel geweld is richting de politie", wordt een woordvoerder geciteerd door Omroep Gelderland.

Ook voor de wedstrijd waren er al schermutselingen. Zo kwam eerder op de dag het nieuws door over een zwaargewonde man van achttien, die bij een tankstation is aangetroffen. De derby zelf kende ook een tumultueus einde: nadat de meegereisde Vitesse-aanhang de 0-1 zege vierde, stortte een deel van het uitvak in De Goffert in.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws