Breaking news

Beslissingen in Champions League: feest bij Benfica, Salzburg en Lille OSC

Blind knipoogt na Ajax-show: Ik weet niet wat de coach wil horen deze week

Blind knipoogt na Ajax-show: "Ik weet niet wat de coach wil horen deze week"

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 10:54wo 20-10-2021 om 10:54

Ajax blijft nederig na de historische Champions League-show tegen Borussia Dortmund. Dat stelt Daley Blind, die genoot van het Amsterdamse spel.

"Ik denk dat we een heel goede wedstijd hebben gespeeld", reageert Blind op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Met 4-0 winnen van Dortmund is een heel goed resultaat. We hadden soms de bal wat langer kunnen vasthouden. Dan hadden we wat meer gevaarlijke counters kunnen voorkomen."

Negen punten uit drie wedstrijden: zelden begon Ajax zo goed aan een Champions League-campagne. Het roept de vraag op hoe ver de ploeg van Erik ten Hag kan komen. Blind reageerde onlangs geprikkeld op de suggestie dat Ajax het miljardenbal kan winnen.

"Ik weet niet wat de coach wil horen deze week", knipoogt Blind, met Ten Hag naast hem. "We blijven humble, we blijven nederig en we moeten ons blijven verbeteren. Dit is het niveau dat we nastreven. We zijn er nog niet, maar we zijn wel op de goede weg."

Top-vijf
Bij Ajax TV wordt Blind gevraagd of hij ooit zo'n wedstrijd heeft gespeeld met Ajax. "De vergelijking met 2019 wordt gelijk gemaakt. Het is moeilijk om daarover te praten. Ik denk dat we meer goede wedstrijden hebben gespeeld, maar 4-0 tegen Dortmund komt wel in de top-vijf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is het huidige Ajax beter dan in 2019?

Ja
67%
Nee
33%
(924 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws