Familie Pasveer naast familie Ten Hag bij Ajax: 'Niet normaal dat het dan zo gaat'

Familie Pasveer naast familie Ten Hag bij Ajax: 'Niet normaal dat het dan zo gaat'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 11:05do 21-10-2021 om 11:05

Eddie Pasveer is een trotse vader. Zoon Remko vertolkte dinsdagavond een glansrol in de voetbalshow van Ajax tegen Borussia Dortmund (4-0) door drie schoten van Erling Haaland te keren.

Pasveer senior, zelf voormalig doelman, was erbij: hij zat in de Johan Cruijff Arena naast de familie van trainer Erik ten Hag. "Het was echt een heel aparte belevenis", vertelt hij TC/Tubantia. "Ik vond de vlaggenparade al emotioneel, laat staan dat Remko in het volle stadion op het strijdtoneel stond. Ik voelde wel spanning, hoopte vooral dat hij geen fouten zou maken. Dat het dan zo gaat, is niet normaal."

Pasveer beleefde een gedenkwaardige avond: met drie reddingen hield hij Haaland van scoren af, terwijl Ajax geen spaan heel hield van Dortmund. "Soms denk ik wel: jonge, jonge, Remko is nu gewoon doelman van Ajax." Na zijn blunder in de Champions League-opener tegen Sporting Portugal was Pasveer nog de gebeten hond. "Het is altijd zo geweest, bij Heracles, bij Go Ahead Eagles, bij Vitesse. Hij is al vaak afgeschreven, maar knokt zich altijd terug. Remko is een keeper die risico's neemt en snel denkt, dat kan ook fout gaan."

Nu is het genieten voor de familie Pasveer. "Euforische momenten, helemaal als je de reactie in het stadion hoort en weet dat hij onder een vergrootglas ligt. Ik lag er laat in en werd vanmorgen echt heel lekker wakker. Maar hij is er nog niet, de komende weken worden weer belangrijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws